FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija neće smanjiti PDV

MOSKVA, 11. ožujka 2005. (Hina/AP) - Ruski ministar financija AleksejKudrin izjavio je u petak da porez na dodanu vrijednost neće bitismanjen s trenutnih 18 posto, naglasivši da je tu odluku odobrio ipremijer Mihail Fradkov.
MOSKVA, 11. ožujka 2005. (Hina/AP) - Ruski ministar financija Aleksej Kudrin izjavio je u petak da porez na dodanu vrijednost neće biti smanjen s trenutnih 18 posto, naglasivši da je tu odluku odobrio i premijer Mihail Fradkov.

"Premijer se složio s tom odlukom", kazao je Kudrin nakon sastanka vladina odbora za proračun, dodajući da pitanje stopa PDV-a neće biti ponovno razmotreno prije 2008.

Čini se da su izjave ministra financija bar djelomično ublažile podjelu u ruskoj vladi oko tog pitanja, budući da je premijer Fradkov ranije predlagao hitno smanjenje PDV-a kako bi ispunio cilj koji je zadao predsjednik Vladimir Putin i udvostručio ruski BDP u razdoblju do 2012.

U veljači Fradkov je zatražio od vlade da pripremi procjene rasta za 2006. temeljene na smanjenju stope PDV-a sa 18 na 13 posto. Pad poreznih prihoda trebao se, po njegovu prijedlogu, nadoknaditi novcem iz specijalnog fonda za stabilizaciju u koji se slijevaju prihodi od dodatnog oporezivanja profita naftnih korporacija.

Međutim, Kudrin, koji smatra da se novac iz tog fonda treba koristiti kako je prvotno i definirano za financiranje otplate inozemnog duga, kazao je da bi rezanje stope PDV-a značilo minus u proračunu za 11 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙