FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lavrov ignorirao Bushevu kritiku ruske demokracije

MOSKVA, 22. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Ruski ministar vanjskihposlova u utorak je ignorirao kritiku američkoga predsjednika GeorgeaBusha usmjerenu na stupanj demokracije u Rusiji, a i državni ruskitisak jedva da je popratio to pitanje.
MOSKVA, 22. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Ruski ministar vanjskih poslova u utorak je ignorirao kritiku američkoga predsjednika Georgea Busha usmjerenu na stupanj demokracije u Rusiji, a i državni ruski tisak jedva da je popratio to pitanje.

Bush je u ponedjeljak u Bruxellesu izjavio da je poštivanje ljudskih prava prioritet za suradnju Sjedinjenih Država, Rusije i Europe.

"Mi u to uključujemo i poštivanje manjinskih prava", rekao je Lavrov za ruske novinare, misleći na rusku manjinu u Latviji kojoj se, prema mišljenju Moskve, ta prava krše.

No, Lavrov nje izravno odgovorio na Busheve tvrdnje da "ruska vlada mora potvrditi predanost demokraciji i vladavini prava", što je očita aluzija na strah Zapada da ruski predsjednik Vladimir Putin kreće izrazito autoritarnim putem.

Bush i Putin će se sastati u četvrtak u Bratislavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙