FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Slovenska carina ne bi trebala obavještavati o potvrdama za PDV

LJUBLJANA,23. veljače(Hina) - Slovenski bi carina morala prestatiobavještavati hrvatske kolege o računima iznad 400 eura koje je, radipovrata PDV-a, potvrdila hrvatskim kupcima koji kupuju u slovenskimtrgovinama, smatra nekadašnji pomoćnik direktora slovenske carineFranc Kunej. (Hina) xfl yakoz
LJUBLJANA,23. veljače(Hina) - Slovenski bi carina morala prestati obavještavati hrvatske kolege o računima iznad 400 eura koje je, radi povrata PDV-a, potvrdila hrvatskim kupcima koji kupuju u slovenskim trgovinama, smatra nekadašnji pomoćnik direktora slovenske carine Franc Kunej.

Kunej je za tabloid "Slovenske novice" od srijede izjavio da za takvu suradnju s hrvatskim carinskim organima ne postoji pravna osnova. S hrvatskom carinom naime ne postoji sporazum o međusobnoj pomoći koji bi opravdavao sadašnju praksu, a osim toga tako se nanosi šteta trgovini u pograničnim zonama jer se hrvatski kupci demotiviraju za kupovinu u Sloveniji, tvrdi Kunej.

Kunej je svoje mišljenje iznio u povodu članka u istom listu da se slovenske trgovine u pograničnom pojasu prazne otkako hrvatski kupci znaju za suradnju dviju carina koja im onemogućava da računaju na povrat PDV-a u Sloveniji ako kupljenu robu ne prijave prilikom ulaska u Hrvatsku.

(Hina) xfl yakoz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙