FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Slovenija dobila nove argumente u pregovorima o sukcesiji

LJUBLJANA,11. ožujka(Hina) - Članovi slovenskog povjerenstva za pitanjasukcesije koje vodi ministar financija Andrej Bajuk održali su prvisastanak na kojem su među ostalim govorili i o pitanju stareLjubljanske banke Zagreb, piše u petak mariborski dnevni list"Večer".
LJUBLJANA,11. ožujka(Hina) - Članovi slovenskog povjerenstva za pitanja sukcesije koje vodi ministar financija Andrej Bajuk održali su prvi sastanak na kojem su među ostalim govorili i o pitanju stare Ljubljanske banke Zagreb, piše u petak mariborski dnevni list "Večer".

"Procesi u vezi sa sukcesijskim pitanjima pet država bivše Jugoslavije nastavljaju se naime bez obzira na zamjenu vlade u Sloveniji", obrazlaže list motiv toga sastanka na kojemu su razmotrena stajališta sadašnje vlade prema pitanju sukcesije i postignut dogovor za daljnje djelovanje.

"Činjenica je da se sukcesijski procesi nastavljaju, pa je tako zgrada podružnice Ljubljanske banke Zagreb u Osijeku već prodana, a utržak koji se nalazi na računu tamošnjeg suda očekuje 50 hrvatskih državljana, štediša Ljubljanske banke. Isto tako nastavljaju se procesi na Europskom sudu za ljudska prava i na drugim sudovima koje su pokrenuli neisplaćeni štediše. Po nekim ocjenama Slovenija je sada u boljem položaju u pregovorima o podjeli imovine i obveza bivše zajedničke države jer je u međuvremenu došla do nove dokumentacije i novih argumenata", piše list pred idući susret slijednica bivše Jugoslavije u Skopju na kojemu bi trebalo biti riječi o daljnjim koracima podjele monetarnog zlata i depozita u nekadašnjim jugoslavenskim mješovitim bankama po svijetu. No, pitanje je koliko je te imovine još ostalo, dodaje "Večer".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙