FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel: Podržavamo početak pregovora s Hrvatskom

LJUBLJANA,11. ožujka(Hina) - Slovenija podržava početak pregovoraEuropske unije s Hrvatskom, a odgoda tog procesa mogla bidestabilizirati stanje u Hrvatskoj i otežati rješavanje bilateralnihslovensko-hrvatskih pitanja, ocijenio je u petak slovenski ministarvanjskih poslova Dimitrij Rupel.
LJUBLJANA,11. ožujka(Hina) - Slovenija podržava početak pregovora Europske unije s Hrvatskom, a odgoda tog procesa mogla bi destabilizirati stanje u Hrvatskoj i otežati rješavanje bilateralnih slovensko-hrvatskih pitanja, ocijenio je u petak slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel.

"Hrvatska mora potpuno surađivati s Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu, no naše je stajalište da to ne znači da mora izručiti generala Antu Gotovinu prije početka pregovora nego podastrijeti čvrste dokaze da to nastoji učiniti", naglasio je Rupel članovima Odbora za vanjsku politiku slovenskog parlamenta, koji je raspravljao o djelovanju Slovenije u Europskoj uniji u ovoj godini.

Rupel je rekao da je nastavak procesa približavanja Hrvatske Europskoj uniji u interesu Slovenije, dok bi odgoda početka pregovora mogla u Hrvatskoj dovesti do destabilizacije, te nepovoljno djelovati na rješavanje otvorenih pitanja dviju država.

Rupel je ocijenio da je slovenski interes mir i stabilnost na području zapadnog Balkana, ustvrdivši da slovenska diplomacija tu temu mora isticati kao prioritet i u svom djelovanju u Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙