FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muslimani zahvalili Španjolcima što su razlučili terorizam od islama

MADRID, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Islamsko vijeće Španjolskezahvalilo je u petak Španjolcima što su nakon atentata 11. ožujka na"primjeran" način znali razlučiti teroriste od muslimana, izjavio jeglavni tajnik Vijeća.
MADRID, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Islamsko vijeće Španjolske zahvalilo je u petak Španjolcima što su nakon atentata 11. ožujka na "primjeran" način znali razlučiti teroriste od muslimana, izjavio je glavni tajnik Vijeća.

"Duboko i iskreno suosjećamo sa žrtvama i njihovim najbližima koji su pokazali kako se valja ponašati i nikada nisu osuđivali muslimanski puk. Naprotiv, znali su razlučiti terorizam od muslimanskog puka", izjavio je Riay Tatary za privatni radio Cadena Ser.

Tatary, jedan od dvojice glavnih tajnika Vijeća, tijela koje je vlada utemeljila 1991. i s kojim službeno pregovara, ustvrdio je da muslimani trebaju "od sveg srca zahvaliti španjolskom puku u cjelini".

Sučeljeni s međunarodnim terorizmom, "oni su znali razlučiti i jasno raspoznati da teroristički napadi na španjolske građane dolaze od manjine koja osjeća sociopatsku mržnju koja nema nikakve veze s muslimanskim pukom", zaključio je.

Islamsko vijeće Španjolske pozvalo je imame da odlučno osude terorizam u svojim propovijedima petkom i da pozovu na molitvu za sve žrtve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙