FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 16. veljače 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 16. veljače 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SANTA MARIA - Američkom pjevaču Michaelu Jacksonu kojemu se u Santa Mariji u Kaliforniji sudi za seksualno zlostavljanje malodobnika pozlilo je te je prevezen na hitni odjel u gradskoj bolnici, priopćio je sudac Rodney Melville. Sudac Melville nije otkrio pojedinosti o zdravstvenom stanju pjevača kojemu je 46 godina. No njegov branitelj Thomas Mesereau izjavio je da je Jackson "jako, jako bolestan". Optužnica protiv Jacksona ima deset točaka, među kojima je seksualno zlostavljanje malodobnika, pokušaj opijanja malodobnika alkoholom i urota radi otmice i zadržavanja dječaka i njegove obitelji na imanju u Neverlandu, nedaleko od Santa Marije. Jackson odbacuje optužbe, a proglasi li ga se krivim mogao bi dobiti do dvadeset godina zatvora.

LONDON - Britanski pop pjevač, 57-godišnji Cat Stevens, koji je 70-tih godina prošlog stoljeća prešao na Islam, te uzeo ime Yusuf Islam, dobio je odštetu od britanskih listova The Sun i Sunday Times koji su objavili vijest da je povezan sa terorističkim skupinama. Zbog toga se njegovo ime našlo na "crnoj listi" američke Vlade, pa mu je u rujnu prošle godine zabranjen ulazak u Sjedinjene Države. Pjevač nije želio otkriti o kojem je iznosu riječ, ali će kompletnu svotu uplatiti za pomoć žrtvama tsunamija koji je pogodio azijske zemlje. Prošlog mjeseca Islam je posjetio Indoneziju, te izdao sing "Indijski ocean", a sva zarada od njegove prodaje bit će također uplaćena za pomoć stradalima.

LOS ANGELES - Američki glumac, Nicolas Cage i njegova supruga Alice Kim očekuju dijete, potvrdio je glasnogovornik ovog Oscarovca. Cage i bivša konobarica Kim, koja je od njega mlađa 20 godina, vjenčali su se u srpnju prošle godine, no datum kada bi Kim trebala roditi nije poznat. Cageu je to treći brak. Prvi put se ženio glumicom Patriciom Arquette, a drugi put pjevačicom Lisom Marie Presley. Iz veze s glumicom Kristina Fulton ima sina. Cage, koji je nećak slavnog redatelja Francisa Forda Coppole, trenutačno snima u Australiji film "Ghost Writer".

EVERETT - Američki proizvođač zrakoplova, Boeing Co. predstavio je svoj novi zrakoplov, 777-200LR, koji može letjeti čak 9.429 nautičkih milja (17.446 kilometara) bez uzimanja goriva. "Ovim zrakoplovom moći ćemo spojiti bilo koja dva grada na svijetu bez spuštanja u neki treći grad po gorivo," kazao je dopredsjednik kompanije, Lars Andersen. Zrakoplov je opremljen s tri velika rezervoara, a njemu ima mjesta za 301 putnika. Prvi let novog modela trebao bi biti u ožujku, a prvi kupac je zrakoplovna kompanija Pakistan International airlines.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙