FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK planira utemeljiti novi Europski institut za ravnopravnost spolova

EU-ravnopravnost spolovaEK planira utemeljiti novi Europski institut za ravnopravnost spolova ZAGREB/BRUXELLES, ZAGREB/BRUXELLES, 8. ožujka 2005. (Hina) - Europskakomisija u utorak je priopćila da namjerava utemeljiti novi Europskiinstitut za ravnopravnost spolova koji bi trebao dati potporuinstitucijama EU i zemljama članicama u promidžbi ravnopravnostiizmeđu žena i muškaraca i u borbi protiv spolne diskriminacije.
ZAGREB/BRUXELLES, 8. ožujka 2005.(Hina) -Europska komisija u utorak je priopćila da namjerava utemeljiti novi Europski institut za ravnopravnost spolova koji bi trebao dati potporu institucijama EU i zemljama članicama u promidžbi ravnopravnosti između žena i muškaraca i u borbi protiv spolne diskriminacije.

"Ima li boljeg načina proslave Međunarodnog dana žena od prijedloga da se utemelji posebna agencija usmjerena na ravnopravnost žena i muškaraca?", upitao se Europski povjerenik za zapošljavanje, socijalna pitanja i ravnopravnost Vladimir Špidla.

Komisija je objavila da bi novi Institut bio neovisni centar izvrsnosti na europskoj razini. On bi sakupljao, analizirao i distribuirao podatke političarima i tako pomogao osigurati da princip jednakosti bude unesen u legislaturu Komisije. Ujedno bi imao i dokumentacijski centar i knjižnicu koji bi bili otvoreni za javnost. Institut bi trebao početi s djelovanjem 2007. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙