FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI BR. 1539 "Kosor u UN-u sa savjetnicom..."

WASHINGTON/NEW YORK, 4. ožujka 2005.(Hina) - Molimo korisnike da uvijesti br. 1539 "Kosor u UN-u sa savjetnicom za pitanja spolova inapredak žena", emitiranoj u 2:11 sati, unesu ispravak u posljednjojrečenici u kojoj je pogrešno napisano prezime aktivistice za pravažena Sanje Sarnavke.

Ispravak vijesti br. 1539

Kosor u UN-u sa savjetnicom za pitanja spolova i napredak žena

WASHINGTON/NEW YORK, 4. ožujka 2005.(Hina) - Molimo korisnike da u vijesti br. 1539 "Kosor u UN-u sa savjetnicom za pitanja spolova i napredak žena", emitiranoj u 2:11 sati, unesu ispravak u posljednjoj rečenici u kojoj je pogrešno napisano prezime aktivistice za prava žena Sanje Sarnavke.

Ispravljena vijest u cijelosti glasi:

"Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor razgovarala je u četvrtak u New Yorku s posebnom savjetnicom glavnog tajnika Ujedinjenih naroda (UN) Rachel Mayanja o nastojanjima Hrvatske na jačanju ravnopravnosti žena.

Kosor sudjeluje na 49. zasjedanju UN-ova Povjerenstva za položaj žena na kojem predstavnici stotinjak zemalja te tisuće stručnjaka i aktivista razmatraju napredak u postizanju ravnopravnosti žena ostvaren nakon 4. svjetske konferencije o ženama održane u Pekingu 1995. te strategije za daljnje jačanje položaja žena.

Kosor je na susretu u sjedištu UN-a informirala Mayanja o naporima koje je poduzela Hrvatska u promicanju ravnopravnosti spolova te o hrvatskom Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji. Objasnila je da su poduzete mjere povećale svijest javnosti o tom problemu, a kao rezultat žrtve nasilja manje se boje prijaviti slučajeve, priopćila je hrvatska Misija pri UN-u.

Kosor je naglasila i značaj sudjelovanja žena u političkom životu Hrvatske te izvijestila Mayanja da su 35 posto hrvatskih ministara i 21 posto zastupnika Hrvatskog sabora žene. Pozvala je savjetnicu Mayanja i u posjet Hrvatskoj, kako bi se iz prve ruke upoznala s onim što Hrvatska čini u promicanju ravnopravnosti spolova, kaže se u priopćenju.

Prema priopćenju, Mayanja je pohvalila Hrvatsku za njezina postignuća u promicanju jednakosti spolova i unapređenje položaja žena u društvu.

Kosor je nazočila i raspravi u UN-a o sinergiji između provedbe deklaracije i akcijske platforme iz Pekinga te Konvencije o eliminaciji svih oblika diskriminacije žena (CEDAW). U raspravi su sudjelovale dvije predstavnice Hrvatske, Dubravka Šimonović, voditeljica odsjeka za ljudska prava u hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova i Sanja Sarnavka iz hrvatske nevladine organizacije B.a.B.e.

(Hina) xsl yrub"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙