FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga N. Nekić "Dani u Danskoj ljeta 2002."

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebački nakladnik Hrvatskapaneuropska unija predstavila je večeras u Društvu hrvatskihknjiževnika u Zagrebu knjigu Nevenke Nekić "Dani u Danskoj ljeta2002.".
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebački nakladnik Hrvatska paneuropska unija predstavila je večeras u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu knjigu Nevenke Nekić "Dani u Danskoj ljeta 2002.".

O knjizi su govorili književnik Stjepan Čuić, akademik Mislav Ježić, u ime hrvatskoga Ministarstva vanjskih poslova Mirjana Bohanec Vidović i književna povjesničarka Hrvojka Mihanović-Salopek i autorica.

Čuić je napomenuo kako Nekićkin putopis korespondira s ranim Krležom. Također se može uspoređivati i u relaciji s putopisima Antuna Gustava Matoša, dodao je.

Ljubav prema svojoj zemlji pokazuje kako se i na koji način može voljeti svaka druga zemlja, napomenuo je Ježić i dodao kako je autoričina knjiga izraz žive znatiželje žene koja voli kulturu svakoga naroda i koja se u svakoj zemlji može osjećati kao kod svoje kuće.

Ova je knjžica doprinos plodnom tristoljetnom žanru hrvatskoga putopisa, napomenula je Mihanović-Salopek i dodala kako je autoričina knjiga najveći hrvatski kulturnopovijesni prikaz Danske.

Knjižica "Dani u Danskoj ljeta 2002." (55 str.) u deset poglavlja kroz deset dana bilježi svoje dojmove s putovanja u Dansku. Pogovor knjizi napisala je Hrvojka Mihanović-Salopek.

Nevenka Nekić (1942.) je hrvatska književnica. Napisala je više knjiga, a među njima i knjigu "Anđeo tame".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙