FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Ljerke Schiffler "Slutiti Kytheru"

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Književni krug iz Splita predstavioje danas u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu knjigu lirskihzapisa u prozi Ljerke Schiffler "Slutiti Kytheru".
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Književni krug iz Splita predstavio je danas u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu knjigu lirskih zapisa u prozi Ljerke Schiffler "Slutiti Kytheru".

O knjizi su govorili urednik biblioteke Jakša Fiamengo, teatrolog Anatolij Kudrjavcev i akademik Tonko Maroević, a predstavljanje je vodio Srećko Lipovčan. Tekstove iz knjige čitali su dramski umjetnici Lela Margetić i Zlatko Crnković.

Kythera je otok u blizini Peleponeza, napomenuo je Fiamengo i dodao kako putovati na otok znači vraćati se sebi i korijenima. U knjizi se kao pretakanje jednoga u drugo isprepliću realno i fiktivno, dodao je.

"Ono što nam je na dohvatu autorica to čini dalekim", rekao je Kudrijavcev i dodao kako nam "daleko pretvara u blisko".

"U knjizi se miješaju elementi razumijevanja s elementima čuđenja", napomenuo je Maroević i dodao kako je autoričina knjiga "suma iskustava na način obraćanja drugom."

Ljerka Schiffler (1941.) je profesorica na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Objavila je više knjiga, a među inima i "Miho Monaldi - Ličnost i djelo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙