FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Ulomak do ulomka" Helge Zglav-Martinac

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Splitski nakladnici Književni krug iMuzej grada Splita predstavili su danas u Zagrebu knjigu HelgeZglav-Martinac "Ulomak do ulomka - Prilog proučavanju keramikeXIII.-XVIII. stoljeća iz Dioklecijanove palače u Splitu".
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Splitski nakladnici Književni krug i Muzej grada Splita predstavili su danas u Zagrebu knjigu Helge Zglav-Martinac "Ulomak do ulomka - Prilog proučavanju keramike XIII.-XVIII. stoljeća iz Dioklecijanove palače u Splitu".

O knjizi su govorili pomoćnik ministra kulture Krešimir Filipec, profesor sveučilišta u Kopru Mitja Guštin, akademik Igor Fisković i autorica.

"Kako u našoj znanosti nema knjiga o srednjovjekovnoj keramici autoričin doprinos obradbi tog problema je velik", rekao je Filipec i dodao kako autorica istražuje keramiku pronađenu u Dioklecijanovoj palači u Splitu.

Knjiga priča o malim fragmentima jednoga vremena, napomenuo je Guštin i dodao kako su autoričina istraživanja dio pokušaja da se osvijetli mletačka baština na istočnoj obali Jadrana.

"Knjiga predstavlja iskorak koji otvara određene prednosti iz prošlosti", istaknuo je akademik Fisković i dodao kako ona također prekoračuje nedostatke sadašnjosti.

Knjiga "Ulomak do ulomka" obrađuje zbirku keramike Muzeja grada Splita, a u pojedinačnim poglavljima uvodno razrađuje keramiku, pregled tipova keramike, katalog materijala, pojmovnik i literature.

Knjiga je potkraj prošle godine predstavljena u Veneciji i Ljubljani, a u Splitu sredinom veljače ove godine.

Helga Zglav-Martinac je arheologinja i povjesničarka umjetnosti. Viša je kustosica i voditeljica zbirke Keramike i stakla u Muzeju grada Splita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙