FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove knjige Borisa Senkera, Irene Lukšić i Borisa Becka

ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Knjigu drama Borisa Senkera "Triglavosjeka", pripovijetke Irene Lukšić "Tajni život laponske princeze"i eseje Borisa Becka "Krila u koferu" predstavio je danas u knjižnici"Bogdana Ogrizovića" u Zagrebu zagrebački nakladnik Disput.
ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Knjigu drama Borisa Senkera "Tri glavosjeka", pripovijetke Irene Lukšić "Tajni život laponske princeze" i eseje Borisa Becka "Krila u koferu" predstavio je danas u knjižnici "Bogdana Ogrizovića" u Zagrebu zagrebački nakladnik Disput.

O Beckovoj knjizi "Krila u koferu" (171 str.) govorio je Svjetlan Lacko Vidulić koji je napomenuo kako Beck "suvereno šara kulturnim sferama". Knjiga mu je spoj kritičke svijesti i nepotrošena djetinjeg užitka, dodao je.

O pripovijestima Irene Lukšić "Tajni život laponske princeze" (188 str.) govorila je Jadranka Pintarić. Napomenula je kako je Lukšić od "osam pripovjedaka sastavila kompoziciju". Ona priče uzima iz stvarnosti i prevodi ih u književnost, dodala je.

O Senkerovim dramama "Tri glavosjeka" (182 str.) govorila je Andrea Zlatar, istaknuvši kako je poseban izazov Senkerovih tekstova činjenica da su mu glavni likovi žene.

Sve tri knjige su objelodanjene u novopokrenutoj Disputovoj biblioteci "Žive slike" nakladnika i urednika Josipa Pandurića.

Boris Beck (1965.) do sada je objavio i knjigu priča "Metak u srce Svetog Augustina", a eseje u toj knjizi objavljivao je u časopisu Zarezu, tjedniku Nacionalu i drugdje.

Irena Lukšić (1953.) objavila je više knjiga, a među njima i "Noći u bijelom satenu", dok je teatrolog Boris Senker (1947.) autor i mnoštva tekstova o kazalištu, a među njima i knjige "Redateljsko kazalište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙