FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlament nezadovoljan suspenzijom ugovora

SARAJEVO,10. ožujka 2005.(Hina) - Sjednica Zastupničkog doma parlamentaBosne i Hercegovine prekinuta je u četvrtak u Sarajevu nakon što suzastupnici odlučili na taj način prosvjedovati jer ih Vijeće ministaraBiH nije pravodobno izvijestilo o nakani da djelomice suspendiraugovore o slobodnoj trgovini s Hrvatskom odnosno Srbijom i CrnomGorom.
SARAJEVO,10. ožujka 2005.(Hina) - Sjednica Zastupničkog doma parlamenta Bosne i Hercegovine prekinuta je u četvrtak u Sarajevu nakon što su zastupnici odlučili na taj način prosvjedovati jer ih Vijeće ministara BiH nije pravodobno izvijestilo o nakani da djelomice suspendira ugovore o slobodnoj trgovini s Hrvatskom odnosno Srbijom i Crnom Gorom.

Prekid zasjedanja predložio je zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Nikola Špirić obrazlažući to potrebom da se odgovori na pokušaje Vijeća ministara da svojim djelovanjem "diskreditira parlament", ignorirajući zahtjev za cjelovitim obrazloženjem o razlozima za suspenziju vanjskotrgovinskih ugovora sa susjedima.

Špirić je kasnije novinarima kazao da je suspenzija vanjskotrgovinskih ugovora toliko ozbiljna stvar da to mora razmatrati parlament.

Čelnik najjače oporbene stranke Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatko Lagumdžija oštro je kritizirao ponašanje predsjedatelja Vijeća ministara Adnana Terzića u sadašnjoj situaciji.

Lagumdžija je posebice napao Terzića zbog izjave da se, birajući između interesa poljoprivrednika u BiH i odnosa sa susjedima, odlučio "uništiti odnose sa susjedima".

"U svakoj ozbiljnoj zemlji to bi bio poziv na uzbunu", kazao je Lagumdžija.

Zastupnici u Parlamentu tijekom dana tri puta su tražili od Terzića da im dostavi informaciju o suspenziji vanjskotrgovinskih ugovora no to nije učinjeno s obrazloženjem da je premijer na putu u inozemstvu a članovi vlade zauzeti sastancima s predstavnicima Europske komisije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙