FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisuće prosvjeduju, štrajk zaustavlja promet u Francuskoj

PARIZ, 10. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Stotine tisuća radnika javnoga iprivatnog sektora okupile su se u četvrtak diljem Francuske u općemštrajku kojim traže veće plaće i više zapošljavanja, a paralizirali supromet u cijeloj zemlji.
PARIZ, 10. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Stotine tisuća radnika javnoga i privatnog sektora okupile su se u četvrtak diljem Francuske u općem štrajku kojim traže veće plaće i više zapošljavanja, a paralizirali su promet u cijeloj zemlji.

Organizatori kažu da u Marseilleu prosvjeduje stotinu tisuća ljudi, pedeset tisuća u Bordeauxu, četrdeset tisuća u Toulouseu i tridesetak tisuća u Nantesu i Rennesu.

Očekuju se demonstracije u više od stotinu gradova. Radnici će prosvjedima izraziti gnjev zbog znatnoga smanjenja kupovne moći i povećanja nezaposlenosti u trenutku kad francuske tvrtke objavljuju da posluju s rekordnim profitom.

Najveće će se demonstracije održati u četvrtak popodne u Parizu. Sindikati su rutu prosvjednoga marša preusmjerili tako da se ne susretnu s predstavnicima povjerenstva za evaluaciju Međunarodnoga olimpijskoga odbora koji upravo pregledavaju Pariz koji se kandidirao za ljetne Olimpijske igre 2012.

Pariz je jedan od više od pedeset gradova u kojima je zbog štrajka javni prijevoz ili stao ili je znatno usporen. Vozi manje od jedne četvrtine vlakova metroa, a nije redovita ni prigradska željeznica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙