FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinski kulturnjaci spremni na štrajk

VARAŽDIN, 7. ožujka 2005. (Hina) - Ako varaždinsko Gradsko poglavarstvone pristane na povećanje plaća kazališnim i muzejskim djelatnicima,oni su spremni stupiti u štrajk, najavila je na današnjoj konferencijiza novinare glavna tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturiLjubica Pilić.
VARAŽDIN, 7. ožujka 2005. (Hina) - Ako varaždinsko Gradsko poglavarstvo ne pristane na povećanje plaća kazališnim i muzejskim djelatnicima, oni su spremni stupiti u štrajk, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare glavna tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi Ljubica Pilić.

Prosječna plaća u Gradskom muzeju i HNK-u Varaždin u odnosu na plaću djelatnika u gradskoj upravi niža je oko 24 posto, pa kulturnjaci traže status koji imaju gradski zaposlenici. U muzeju i kazalištu plaće iznose od 2.280 do 6.800 kuna, dok su u Gradu od 2.210 do 15.473 kune.

Krajem prošle godine postignut je dogovor o kolektivnom pregovaranju, a u prosincu je Gradsko poglavarstvo imenovalo povjerenstvo za pregovore.

No, krajem veljače, rekla je Pilić, to je povjerenstvo jednostrano prekinulo pregovore, odbijajući zahtjev za povećanjem plaća djelatnicima u kulturi, iako nije održan nijedan sastanak pregovaračkih odbora.

Nakon toga prešlo se na postupak mirenja, koji nije dao nikakve rezultate, pa je miriteljica utvrdila da su stečeni svi uvjeti za pokretanje štrajka.

Kulturni djelatnici još jednom pozivaju gradonačelnika Ivana Čehoka na razgovor, a vijećnicima i članovima Poglavarstva uputit će dopis sa svojim zahtjevima. Ako oni na to ne reagiraju, štrajk je vrlo izgledan, rečeno je na konferenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙