FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska: Zbog štrajka poteškoće u prometu

PARIZ , 10. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Štrajk zaposlenih u javnom iprivatnom sektoru prouzročio je u četvrtak ujutro u raznim dijelovimaFrancuske poteškoće u prometu, posebno zračnom i željezničkom, a uParizu je zbog štrajka došlo do gužvi i zastoja u prometovanjupodzemne željeznice.
PARIZ , 10. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Štrajk zaposlenih u javnom i privatnom sektoru prouzročio je u četvrtak ujutro u raznim dijelovima Francuske poteškoće u prometu, posebno zračnom i željezničkom, a u Parizu je zbog štrajka došlo do gužvi i zastoja u prometovanju podzemne željeznice.

U zračnoj luci Orly danas se odvija samo 25 posto prometa, u Roissyju 75 posto. Najkraće kašnjenje u tim zračnim lukama je 45 minuta, izvijestili su službeni izvori.

Velike poteškoće osjećaju se u prigradskom željezničkom prometu te u prometovanju vlakova podzemne željeznice. Posebno je teško stanje u većim gradskim središtima.

Štrajk su organizirali francuski sindikati u nastojanju da skrenu pozornost na male plaće i uvjete rada u nekim službama, a otegotna je okolnost francuskim vlastima današnji posjet Parizu članova izaslanstva Međunarodnog olimpijskog odbora koji su doputovali kako bi razmotrili kandidaturu toga grada za Olimpijske igre 2012. Jedan od kriterija procjene mogućnosti grada kandidata je kvaliteta javnog prijevoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙