FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: Radnici "Konstruktora" najavili štrajk

RIJEKA,3. ožujka 2005.(Hina) - Radnici riječkog "Konstruktora" d.d.,unatoč obećanjima, nisu primili tri mjesečne plaće, pa će, ako to nebude učinjeno do sutra, organizirati štrajk, rečeno je danas nakonferenciji za novinare riječkoga Područnog ureda Saveza samostalnihsindikata Hrvatske (SSSH).
RIJEKA,3. ožujka 2005.(Hina) - Radnici riječkog "Konstruktora" d.d., unatoč obećanjima, nisu primili tri mjesečne plaće, pa će, ako to ne bude učinjeno do sutra, organizirati štrajk, rečeno je danas na konferenciji za novinare riječkoga Područnog ureda Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

Naime, predsjednik Nadzornog odbora "Konstruktora" Veljko Božić najavio je na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije u polovici veljače da će plaće za prosinac prošle godine biti isplaćene za sedam dana te da 56 prekobrojnih radnika neće biti otpušteno bez skrbi, odnosno dok se ne osigura novac za otpremnine.

U siječnju je Uprava izradila nacrt programa skrbi za višak radnika, po kojemu kani otkazati ugovore o radu 56 od ukupno 230 radnika.

Božić je tada naglasio da je stanje u "Konstruktoru" loše, ali da je tvrtka, za prvu polovicu 2005., ugovorila poslove vrijedne oko 42 milijuna eura.

Sindikat već nekoliko mjeseci upozorava na stanje u "Konstruktoru", ističući da su na popisu viška radnici koji su tužili poslodavca da ne ispunjava obveze iz Kolektivnog ugovora. Po navodima iz sindikata stanje u tom poduzeću je sve teže, radnici nemaju novca za osnovne životne potrebe jer su zadnju plaću, za studeni prošle godine, primili potkraj siječnja. Nisu isplaćeni ni dodatci na plaće, jubilarne nagrade i otpremnine, pa je oko 50 radnika tužilo poslodavca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙