FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAP Hrvatska u 2004. ostvario 28 milijuna kuna prihoda

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Informatička tvrtka SAP Hrvatska uposlovnoj je 2004. ostvarila 28 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je13,5 posto više nego godinu prije, kazao je direktor te tvrtke IgorDropulić na današnjem predstavljanju lokalnih i globalnih poslovnihrezultata SAP-a za 2004. godinu.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Informatička tvrtka SAP Hrvatska u poslovnoj je 2004. ostvarila 28 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je 13,5 posto više nego godinu prije, kazao je direktor te tvrtke Igor Dropulić na današnjem predstavljanju lokalnih i globalnih poslovnih rezultata SAP-a za 2004. godinu.

Izrazivši zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, Dropulić je istaknuo da je time nastavljena tendencija rasta prihoda, uspješno uvedenih informacijskih rješenja kod klijenata, te stjecanja novih klijenata.

Izdvojio je da su lani u Adris grupi i Elki uveli poslovne informacijske sustave, te nadogradili postojeće SAP-ove sustava u Croscu i Zagrebačkoj zračnoj luci na naprednije inačice. Podsjetio je i da je instalacija SAP-ove integracijske platforme NetWeawer u Večernjem listu uvrštena među 100 najuspješnijih instalacija na svijetu.

SAP Hrvatska je također lani i stekao nove korisnike, poput AKD, Ministarstva znanosti i športa, Getroa, RTL Televizije. Završena je i studija o zadovoljstvu korisnika, koja je pokazala da su korisnici 19 posto više zadovoljni SAP-ovim rješenjima nego u 2003.

Dropulić za 2005. najavljuje i lokaliziranu inačicu na hrvatskom jeziku poslovnog informatičkog paketa za mala i srednja poduzeća te okretanje javnom sektoru i malim i srednjim tvrtkama. Očekuje da će SAP zadržati vodeću poziciju i tržišni udio od 25 posto.

Na globalnoj razini, ukupni lanjski prihodi njemačke informatičke tvrtke SAP iznosili su 7,5 milijardi eura i sedam su posto veći u odnosu na 2003, pri čemu je neto dobit povećana 22 posto, na 1,3 milijarde eura. Prihodi od softvera porasli su za 10 posto, na 2,4 milijarde eura

Takvi, najbolji dosad rezultati u povijesti SAP-a, postignuti su ponajprije zahvaljujući prodaji softvera na američkom tržištu, gdje su prihodi rasli za 34 posto, a samo u SAD-u za 38 posto. Regija Europe, Bliskog istoka i Afrike ostvarila je povećanje prihoda od prodaje od 4 posto, kazao je Dropulić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙