FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajinski predsjednik Juščenko govorio u Bundestagu

BERLIN, 9. ožujka 2005. (Hina) - Ukrajinski predsjednik ViktorJuščenko zahvalio se u srijedu, tijekom govora u Bundestagu, Njemačkojza podršku tijekom demokratskih previranja u Ukrajini te je potvrdiostremljenja svoje zemlje za punopravnim članstvom u Europskoj uniji.
BERLIN, 9. ožujka 2005. (Hina) - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko zahvalio se u srijedu, tijekom govora u Bundestagu, Njemačkoj za podršku tijekom demokratskih previranja u Ukrajini te je potvrdio stremljenja svoje zemlje za punopravnim članstvom u Europskoj uniji.

Ja Ukrajinu vidim u Europi u ne tako dalekoj budućnosti, izjavio je Juščenko ta dodao da je Ukrajina "neodvojivi dio Europe". On je izrazio uvjerenje da će demokracija u Ukrajini ubrzo "stvoriti sigurne temelje". Juščenko očekuje da će progovori između Ukrajine i Europske unije o članstvu početi 2007. a da će njegova zemlja već 2016. postati punopravnom članicom EU-a.

Njemački kancelar Gerhard Schroeder odbio se izjasniti o mogućim datumima. Predsjedajući Europskog vijeća i ministar vanjskih poslova Luksemburga Jean Asselborn je u razgovoru za "Deutsche Welle" Juščenkove procjene ocijenio "nerealnima".

Ukrajinski predsjednik je 22. državnik kojem je ukazana prilika da se izravno obrati zastupnicima Bundestaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙