FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka stopa rasta u 2004. revidirana naniže

WIESBADEN, 15. veljače 2005. (Hina/dpa) - Njemačko gospodarstvo prošleje godine poraslo po stopi od 1,6 posto, manje nego se prvotnoprocjenjivalo, objavila je u utorak njemačka vlada istaknuvšiusporavanje rasta u drugoj polovini godine.
WIESBADEN, 15. veljače 2005. (Hina/dpa) - Njemačko gospodarstvo prošle je godine poraslo po stopi od 1,6 posto, manje nego se prvotno procjenjivalo, objavila je u utorak njemačka vlada istaknuvši usporavanje rasta u drugoj polovini godine.

Savezni statistički ured revidirao je naniže svoje ranije projekcije od 1,7 posto rasta njemačkog bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavljene sredinom prošloga mjeseca. Po podacima toga ureda, BDP je u zadnja tri mjeseca prošle godine smanjen za 0,2 posto u odnosu na prethodno tromjesečje.

Njemački izvoz kao pokretač ukupnog rasta aktivnosti u gospodarstvu zabilježio je snažnu izvedbu, no samo je djelomice mogao nadoknaditi opadanje domaćih gospodarskih aktivnosti, navode u tom uredu. "To znači da se gospodarski oporavak zabilježen u prva dva tromjesečja 2004. nije nastavio u drugoj polovini godine", kažu još u statističkom uredu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙