FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski predsjednik zabrinut zbog pregovora RH-EU

BERLIN, 9. ožujka 2005. (Hina) - Austrijski predsjednik Heinz Fischerizrazio je zabrinutost zbog mogućnosti da pregovori Hrvatske iEuropske unije o punopravnom članstvu ne započnu kako je najavljeno17. ovog mjeseca, piše u srijedu Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
BERLIN, 9. ožujka 2005. (Hina) - Austrijski predsjednik Heinz Fischer izrazio je zabrinutost zbog mogućnosti da pregovori Hrvatske i Europske unije o punopravnom članstvu ne započnu kako je najavljeno 17. ovog mjeseca, piše u srijedu Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Fischer je nakon razgovora u utorak s njemačkim predsjednikom Horstom Koehlerom i njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom, prema pisanju FAZ-a, izrazio mišljenje da unutar Europske unije "vjerojatno postoje različita gledišta" oko značenja pojma "pune suradnje" Hrvatske s Haškim tribunalom.

Fischer je izrazio mišljenje da je u slučaju da pregovori ne počnu sljedeći tjedan vrlo važno podržati Hrvatsku kako zbog "unutarnjopolitičkih razočaranja" ne bi bili ugroženi dosadašnji uspjesi na putu ka Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙