FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljoprivrednici zadovoljni uvođenjem carina

SARAJEVO,9. ožujka 2005.(Hina) - Udruženje poljoprivrednika Bosne iHercegovine pozdravilo je u srijedu odluku Vijeća ministara te zemljeda suspendira dijelove Ugovora o slobodnoj trgovini s Hrvatskom teSrbijom i Crnom Gorom i uvede carine na neke prehrambene proizvode.
SARAJEVO,9. ožujka 2005.(Hina) - Udruženje poljoprivrednika Bosne i Hercegovine pozdravilo je u srijedu odluku Vijeća ministara te zemlje da suspendira dijelove Ugovora o slobodnoj trgovini s Hrvatskom te Srbijom i Crnom Gorom i uvede carine na neke prehrambene proizvode.

U priopćenju objavljenom u Sarajevu, Udruženje poljoprivrednika BiH ocjenjuje da su to "prvi koraci" koji su se očekivali od Vijeća ministara te ističe da više nije potrebno održavati prosvjede poljoprivrednika ranije planirane za 11. ožujka.

U priopćenju se također navodi izjava predsjednika Udruženja Ranka Bakića koji je kazao da su zahvaljujući dosadašnjim prosvjedima i upozorenjima poljoprivrednici "dobili bitku ali ne i rat".

Istodobno je najavljena bespoštedna borba za ostale grane poljoprivrede koje nisu obuhvaćene posljednjim mjerama Vijeća ministara BiH.

Odlukom donesenom u utorak Vijeće ministara carine je nametnulo za mlijeko i mliječne proizvode te meso i neke mesne prerađevine koje se uvoze iz Hrvatske odnosno Srbije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙