FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petersen poziva građane da sačuvaju mir

PRIŠTINA,8. ožujka 2005.(Hina) - U povodu ostavke kosovskog premijeraRamusha Haradinaja zbog optužnice koju je protiv njega podignuoMeđunarodni sud za ratne zločine u Den Haagu (ICTY), civilniupravitelj na Kosovu Soren Jessen-Petersen je izjavio da poštujeHaradinajevu odluku i pozvao građane Kosova da sačuvaju mir.
PRIŠTINA,8. ožujka 2005.(Hina) - U povodu ostavke kosovskog premijera Ramusha Haradinaja zbog optužnice koju je protiv njega podignuo Međunarodni sud za ratne zločine u Den Haagu (ICTY), civilni upravitelj na Kosovu Soren Jessen-Petersen je izjavio da poštuje Haradinajevu odluku i pozvao građane Kosova da sačuvaju mir.

"Svojom odlukom Haradinaj je kosovske interese stavio iznad svojeg osobnog interesa", izjavio je Petersen pošto ga je Haradinaj obavijestio da je podnio ostavku i da u srijedu odlazi u Haag. Petersen je odao priznanje Haradinaju za doprinos stabilizaciji Kosova i pozvao građane da u novonastaloj situaciji pokažu mir i dostojanstvo i da ne učine ništa što bi moglo zaustaviti proces rješavanja budućeg statusa Kosova.

Zamjenik premijera Adem Salihaj izjavio je da će vlada ostati stabilna i nastaviti rad. On je izrazio nadu da će Haradinaj dokazati svoju nevinost i vratiti se na Kosovo kako bi i dalje sudjelovao u aktivnostima za neovisnost Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙