FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: Kosovski Albanac Beqaj na privremenoj slobodi

ZAGREB/DEN HAAG,8. ožujka(Hina) - Kosovski Albanac Beqe Beqaj, optuženza nepoštivanje Haškog suda (ICTY) zbog zastrašivanja svjedoka naKosovu, u utorak je pušten na privremenu slobodu, objavio je ICTY.
ZAGREB/DEN HAAG,8. ožujka(Hina) - Kosovski Albanac Beqe Beqaj, optužen za nepoštivanje Haškog suda (ICTY) zbog zastrašivanja svjedoka na Kosovu, u utorak je pušten na privremenu slobodu, objavio je ICTY.

Beqaj je oslobođen iz pritvora na temelju naloga sudskog vijeća kojim predsjedava sudac Liu Daqun, navodi se u priopćenju Suda.

Optužnica protiv Beqaja potvrđena je 29. listopada 2004. godine, a on je prebačen u pritvor ICTY-a 5. studenoga. Na prvom pojavljivanju pred sucem izjavio je da se ne osjeća krivim.

Optužen je zbog zastrašivanja i podmićivanja svjedoka optužbe protiv njegovog rođaka Isaka Musliua, jednog od trojice bivših vođa Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) kojima se sudi u Haagu.

Tereti ga se za "nepoštivanje, pokušaj nepoštivanja i zavjeru za nepoštivanje suda zbog toga što je od velječe 2003. do listopada 2004. sam ili zajedno s drugima ometao vršenje pravde prijeteći, zastrašujući ili nudeći mito svjedocima ili potencijalnim svjedocima", u predmetu 'Limaj i ostali'.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙