FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Borussia Dortmund pred gašenjem - šira verzija

BERLIN , 17. veljače 2005. (Hina) - Njemački tradicionalni nogometniklub Borussia Dortmund nalazi se pred stečajem, objavila je upravakluba u četvrtak.
BERLIN , 17. veljače 2005. (Hina) - Njemački tradicionalni nogometni klub Borussia Dortmund nalazi se pred stečajem, objavila je uprava kluba u četvrtak.

Klub će do sredine godine, ukoliko se ne poduzmu određene mjere, dugova porasti na120 milijuna eura, priopćeno je na konferenciji za tisak. Samo u drugom polugodištu 2004. Borussia je nakupila dugova u visini od 29 milijuna eura.

Nakon objave ovih podataka dionice Borusie su pale na najnižu vrijednost od izlaska kluba na burzu prije četiri godine.

Prvoligaš iz Ruhrske oblasti je izlaskom na burzu 2000. godina poboljšao svoju financijsku situaciju ali je nakon niza skupih investicija u igrače poput češkog reprezentativca Tomasa Rosickog i neuobičajno loših nekoliko sezona zaredom, upao u financijske poteškoće.

Uprava kluba objavila je da je već stupila u pregovore s investitorima kako bi bio dogovoren sanacijski plan. Promatrači međutim procjenjuju da će pod uvjetima u kojima se klub trenutno nalazi biti vrlo teško naći nove investitore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙