FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Bilateralni razgovori najbolji put za rješenje pitanja granice na Dunavu

SUBOTICA, 18. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić je u razgovoru za novosadski Dnevnik istaknuo da bi narješenje otvorenih pitanja razgraničenja između SCG-a i Hrvatskepozitivno utjecao odlazak vojske SCG-a s granice, te da bi bilateralnirazgovori bili najbolji put za rješenje spora oko granice na Dunavu.
SUBOTICA, 18. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić je u razgovoru za novosadski Dnevnik istaknuo da bi na rješenje otvorenih pitanja razgraničenja između SCG-a i Hrvatske pozitivno utjecao odlazak vojske SCG-a s granice, te da bi bilateralni razgovori bili najbolji put za rješenje spora oko granice na Dunavu.

"Svakako da bi najbolje bilo do rješenja spora oko granice na Dunavu doći bilateralnim razgovorima, mada je i arbitraža također legitiman način rješavanja problema", rekao je Mesić za novosadski list.

Upitan postoji li mogućnost da se pitanje tužbe za agresiju i genocid, koje je Hrvatska podigla protiv SCG-a, okonča sporazumom Mesić je odgovorio da Hrvatska "za sada ne razmišlja o toj opciji".

Mesić je u razgovoru za novosadski "Dnevnik" pozdravio odluku Ministarstva vanjskih poslova SCG-a da podrži kandidaturu Hrvatske za mjesto nestalnog člana Savjeta sigurnosti. "Hrvatska se odlučila kandidirati za mjesto nestalnog člana Vijeća sigurnosti i cijenimo podršku koju nam druge države daju, pa tako i podršku Srbije i Crne Gore", rekao je predsjednik Mesić.

Govoreći o povratku izbjeglica u Hrvatsku i vraćanju njihove imovine Mesić je konstatirao da je "točno da taj proces ne ide onako brzo kako bismo željeli, ali da se moraju imati u vidu objektivne okolnosti". "Što se tiče popisa osoba koje su počinile ratne zločine, oni moraju biti konačni i jasni, ali pojedinci koji su zločine počinili moraju biti kažnjeni - i tu nema iznimke. Moramo individualizirati krivnju, jer za zločine ne mogu biti krivi cijeli narodi", rekao je Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙