FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Ivica Franić u novosadskom Dnevniku

SCG-Dnevni pregledDP: Ivica Franić u novosadskom DnevnikuBEOGRADBEOGRAD,13. veljače 2005.(Hina) - Ravnatelj hrvatske policijeIvica Franić u razgovoru za novosadski nedjeljni "Dnevnik", ocijenioje da će dolazak srpskih policajaca na državnu granicu pridonijetipoboljšanju suradnje policija Hrvatske i Srbije, navodeći da dosadnije bilo praktično nikakve suradnje između hrvatske granične policijei vojske Srbije i Crne Gore.
BEOGRADBEOGRAD,13. veljače 2005.(Hina) - Ravnatelj hrvatske policije Ivica Franić u razgovoru za novosadski nedjeljni "Dnevnik", ocijenio je da će dolazak srpskih policajaca na državnu granicu pridonijeti poboljšanju suradnje policija Hrvatske i Srbije, navodeći da dosad nije bilo praktično nikakve suradnje između hrvatske granične policije i vojske Srbije i Crne Gore.

"Ipak, prava 'relaksacija odnosa' nastupit će tek kada hrvatska granična policija bude potpuno nadzirala cjelokupan hrvatski teritorij, što uključuje Šarengradsku adu, Vukovarsku adu, Principovac i druga područja ukupne površine od oko 11.000 hektara", rekao je Franić.

On je naveo da u posljednje vrijeme jača suradanja na planu borbe protiv organiziranog kriminala, trgovine narkoticima i sprječavanju trgovine ljudima.

Policije dviju država razmjenjuju i informacije o haškim bjeguncima, u skladu s obvezom koju nalaže Interpol.

"Za svim osobama za kojima je raspisana međunarodna tjeralica po nalogu Međunarodnog suda u Haagu, imaju obvezu tragati sve zemlje članice Interpola. O eventualnom mjestu boravka tih osoba ili drugim informacijama one su dužne međusobno razmjenjivati informacije.

"U skladu s tim, u obvezi su takve informacije razmjenjivati i policije Hrvatske i SCG", rekao je ravnatelj hrvatske policije novosadskom "Dnevniku".

Dodao da MUP Hrvatske posebnu pozornost daje područjima od tzv. "posebne državne skrbi", odnosno, područjima u koja se naseljavaju povratnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙