FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljevak opet izabran za predsjednika Zajednice nakladnika

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Skupština Zajednice nakladnika iknjižara većinom je glasova danas na još jedan četverogodišnji mandatizabrala za svoga predsjednika jedinog kandidata Zdenka Ljevaka izzagrebačke nakladne kuće Ljevak.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Skupština Zajednice nakladnika i knjižara većinom je glasova danas na još jedan četverogodišnji mandat izabrala za svoga predsjednika jedinog kandidata Zdenka Ljevaka iz zagrebačke nakladne kuće Ljevak.

Skupština je između Valtera Lisice i Magdalene Vodopije izabrala za zamjenika predsjednika Valtera Lisicu iz riječkoga nakladnika Otokar Keršovani.

Za članove Vijeća zajednice Skupština je izabrala Dragu Kozinu, Srećka Lipovčana, Svjetlanu Veble, Magdalenu Vodopiju, Zorana Filipovića, Josipa Pavičića, Anitu Šikić, Ljubicu Jurčić, Zvonka Maštrovića, Marijana Kuduza, Danijela Žderića, Vladu Vučura i Sinišu Mitrovića.

U izvješću o radu u ranijem mandatu, koji je podnio Skupštini, Zdenko Ljevak je naglasio da je prošlo četverogodišnje razdoblje obilježeno najprije tzv. digitalnom knjigom, a u drugom dijelu mandata i "rotacijskom knjigom".

Protiv digitalne knjige koja se tiskala u nakladi od 500 do 700 primjeraka uspješno smo se borili, rekao je Ljevak. Upozorio je, međutim, kako protiv "rotacijske knjige" koju u visokim nakladama tiskaju novinski izdavači i prodaju na kioscima i benzinskim crpkama još nemaju odgovor.

Ljevak je podsjetio kako i vlast daje prešutnu potporu novinskim nakladnicima.

"Kako su dnevne novine kao nakladnici svoje kulturne rubrike pretvorile u reklamiranje vlastitih izdanja, nama su na raspolaganju ostali prosvjedi na javnim skupovima", rekao je Ljevak.

On je također predložio da se pravno najprije definira pojam nakladnika, a onda u dogovoru s Ministarstvom gospodarstva izbore povoljniji uvjeti za nakladnike i knjižare.

U završnom dijelu rada Skupština je raspravljala o današnjem položaju nakladnika i knjižara u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙