FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 2. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do9,30 sati
ZAGREB, 2. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati

BAGDAD

Najmanje devet osoba ubijeno je u eksploziji automobila bombe koja se dogodila u srijedu u objektima za obuku iračke vojske u Bagdadu, dok ih je još 28 ozlijeđeno, izvijestio je policijski izvor.

Napadač samoubojica aktivirao je eksploziv u automobilu pokraj središta za novačenje u blizini nekadašnjeg aerodroma Muthanna. Broj žrtava bio bi daleko veći da se dio osoba koje su čekale u redu pred središtem za novačenje nije nalazio iza zaštitnog zida kod ulaza.

Još nema podataka o eventualnim žrtvama u drugoj eksploziji koja je jutros odjeknula u drugom dijelu iračkog glavnog grada.

JERUZALEM

Izrael je u srijedu upozorio predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa da ga čeka vrlo teška budućnost ako se ne počne boriti protiv terorizma.

"Ako Palestinska samouprava ne započne djelovati protiv terorista, budućnost će za Abasa biti vrlo teška", kazao je za francusku novinsku agenciju France presse visoki izraelski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Prema izraelskom dužnosniku, konferencija u Londonu o palestinskim reformama u utorak je Palestincima poslala "krivu poruku" - "mi na vas nećemo vršiti pritisak što se tiče" anti-izraelskih napada.

"Ako nema djelovanja protiv terorizma, neće moći doći do stvaranja palestinske države: demokracija i terorizam nisu kompatibilni", upozorio je izraelski dužnosnik.

MOSKVA

Jedan je ruski policajac ubijen a 16 ih je ranjeno u napadu pobunjenika na policijsku postaju u Čečeniji, prenose ruske novinske agencije.

Policajci su stradali u iznenadnoj akciji pobunjenika koji su napali postaju vatrenim oružjem i ručnim granatama, objavili su izvori ruskih snaga sigurnosti ne precizirajući u kojem dijelu Čečenije se napad dogodio. jednostrano primirje, koje su bili proglasili čečenski pobunjenici, isteklo je prošlog tjedna.

KUALA LUMPUR

Malezijske vlasti uhitile su preko 560 stranaca, većinom Indonežana, u prvom danu akcije uhićenja ilegalnih imigranata diljem Malezije, a ujedno su izrazile stajalište da neće stati u naporima rješavanja problema ilegalnih useljenika.

Imigracijski malezijski dužnosnici izjavili su u srijedu da su na tisuće imigranata pobjegle iz svojih kuća i da se skrivaju kako bi izbjegli uhićenje u najvećoj akciji uhićenja ilegalnih imigranata od 2002.

Akcije uhićenja uslijedile su nakon četveromjesečnog roka za amnestiju koji je završio u ponoć u ponedjeljak, po kojem je oko 400 tisuća ilegalnih imigranata moglo napustiti Maleziju bez kazne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙