FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 22. veljače 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do9,30 sati.
ZAGREB, 22. veljače 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati.

TEHERAN

Najmanje stotinu osoba je poginulo, a više od 5.000 je ozlijeđeno u utorak ujutro u potresu koji je pogodio pokrajinu Kerman na jugoistoku Irana, objavili su liječnički izvori. Epicentar potresa jačine 6,4 stupnja po Richteru bio je kod grada Zaranda, 700 km jugoistočno od glavnog grada Teherana. "Pronađeno je stotinu mrtvih tijela, ima više od 5.000 ozlijeđenih", rekao je ravnatelj Kermanske sveučilišne bolnice Ali Charifi za državni radio. "Mnoga sela su teško oštećena i očekujemo da će broj žrtava rasti", rekao je Charifi. Snažan potres pogodio je u prosincu 2003. godine 200 km udaljeni Bam u kojem je poginula 31 tisuća ljudi.

SEUL

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-il izjavio je kako bi njegova zemlja mogla ponovno sudjelovati u šesterostranim pregovorima o nuklearnom razoružanju ako se postignu odgovarajući uvjeti za to, te ako Sjedinjene Države pokažu iskrenost u svojim namjerama, izvijestila je u utorak novinska agencija KCNA. To je prva Kimova izjava otkad je Sjeverna Koreja 10. veljače prvi put izravno objavila da posjeduje nuklearno oružje te da se povlači iz pregovora o nuklearnom razoružanju u kojemu su još sudjelovali predstavnici Južne Koreje, Kine, Rusije, Sjedinjenih Država i Japana. Analitičari Kimovu izjavu ocjenjuju znakom da Sjeverna Koreja posustaje pred zajedničkim pritiskom međunarodne zajednice, posebno Kine.

BRUXELLES

Američki predsjednik George W. Bush i francuski Jacques Chirac zapečatili su u ponedjeljak navečer u Bruxellesu svoju pomirbu ostavivši po strani nesuglasice o Iraku i ujedinivši napore kako bi se ukinulo skrbništvo Sirije nad Libanonom. Dvojica predsjednika su u ponedjeljak navečer nešto više od dva sata razgovarali u američkom veleposlanstvu u Bruxellesu, nakon čega su razgovor nastavili na radnoj večeri u društvu šefova njihovih diplomacija Condoleezze Rice i Michaela Barniera te bliskih suradnika.

DŽAKARTA

Indonezijski policijski zrakoplov srušio se u ponedjeljak u more pri pokušaju slijetanja u istočnoj pokrajini Papua, pri čemu je poginulo 15, a ozlijeđene su tri osobe, javlja tamošnji radio. U zrakoplovu tipa Aviocar bilo je 14 putnika i četiri člana posade, a za sada nema pojedinosti o žrtvama te nezgode. Svjedoci tvrde da jedan od motora na zrakoplovu nije radio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙