FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski predsjednik Hatami posredno kritizirao politiku SAD

SARAJEVO,8. ožujka 2005.(Hina) - Predsjednik Irana Mohamed Hatamiocijenio je u utorak da se trajna stabilnost na području Srednjeg teBliskog istoka ali i zapadnog Balkana, a prije svega u Bosni iHercegovini, može postići uz pomoć međunarodne zajednice, no bezmiješanja u unutarnje stvari zemalja ovih regija.
SARAJEVO,8. ožujka 2005.(Hina) - Predsjednik Irana Mohamed Hatami ocijenio je u utorak da se trajna stabilnost na području Srednjeg te Bliskog istoka ali i zapadnog Balkana, a prije svega u Bosni i Hercegovini, može postići uz pomoć međunarodne zajednice, no bez miješanja u unutarnje stvari zemalja ovih regija.

Hatami je u izjavi novinarima u Sarajevu, gdje boravi u dvodnevnom službenom posjetu BiH, kazao da je "prestanak stranog uplitanja" ključni čimbenik stabiliziranja stanja u sadašnjim kriznim područjima.

"Narodi BiH, Irana, Iraka i Palestine dovoljno su razvijeni da mogu preuzeti vlastitu sudbinu u svoje ruke. Njima je pomoć dobrodošla no ne treba im to da drugi odlučuju o njihovoj sudbini zadovoljavajući vlastite interese", kazao je Hatami.

Posredno kritizirajući politiku Sjedinjenih Država i Izraela, Hatami je sličnu ocjenu iznio odgovarajući i na pitanje kako komentira stanje u Libanonu nakon najavljenog povlačenja sirijskih snaga.

On je kazao da sada samo valja "onemogućiti zavjere sa strane" odnosno one koji stanje u Libanonu koriste kako bi podržali "cionistički režim".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙