FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarska otvorila natječaj za koncesije mobilnim operaterima

SOFIJA, 16. veljače 2005. (Hina/AP) - Bugarska državna komisija zatelekomunikacije objavila je u srijedu da prikuplja ponude za kupnjutriju koncesija u sustavu pokretne mreže treće generacije u zemlji.
SOFIJA, 16. veljače 2005. (Hina/AP) - Bugarska državna komisija za telekomunikacije objavila je u srijedu da prikuplja ponude za kupnju triju koncesija u sustavu pokretne mreže treće generacije u zemlji.

Koncesije će kompanijama omogućiti pokretanje mreže pomoću UMTS, bežične tehnologije dominantne u zapadnoj Europi. Zainteresirane tvrtke moraju imati najmanje 500.000 korisnika svojih telekomunikacijskih usluga i prihode koji prelaze 50 milijuna eura u 2003.

Zadnji rok za prijave je 17. ožujak.

Koncesije se nude za mrežu treće generacije visokog kapaciteta UMTS na razdoblje od 20 godina i dvije mreže niskog kapaciteta, također na taj rok. Početna cijena prve koncesije je 70 milijuna leva (35,9 milijuna eura), a za druge dvije koncesije po 42 milijuna leva.

Dosad je pet kompanija pokazalo interes za kupnju bugarskih koncesija - bugarski Mobitel i Bulgarian Telecommunications BTC, grčki Cosmo Bulgaria Mobile, britanski First Place IR i švedski Tele 2.

Koncesije će dobiti kupac koji ponudi najviše, s tim da svaki kandidat može kupiti samo jednu koncesiju. Bugarska ima 8 milijuna stanovnika, a 3 milijuna koristi mobilne telefone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙