FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačka najavila uvođenje elektroničke naplate cestarina

BRATISLAVA, 17. veljače 2005. (Hina/TASR) - Slovačko ministarstvotransporta i telekomunikacija dovršilo je nacrt zakona o uvođenjusustava elektroničke naplate cestarina koji bi trebao krenuti s radomnegdje sredinom 2006.
BRATISLAVA, 17. veljače 2005. (Hina/TASR) - Slovačko ministarstvo transporta i telekomunikacija dovršilo je nacrt zakona o uvođenju sustava elektroničke naplate cestarina koji bi trebao krenuti s radom negdje sredinom 2006.

Direktor tvrtke za nadzor državnih autocesta Narodna Dialnicna Spolocnost, Dušan Faktor kazao je da bi se sustav u početku koristio samo za kamione a kasnije se proširio i na putnička vozila.

Studije koje je provelo ministarstvo pokazuju da bi početna cestarina za kamione od četiri slovačke krune (11 centi) po kilometru bila prihvatljiva po sadašnjim ekonomskim uvjetima.

Faktor je kazao da bi takvim sustavom naplate prihodi mogli dosegnuti 3,5 milijarde kruna (92 milijuna eura) godišnje do 2008. - trostruko više od sadašnjih prihoda od prodaje naljepnica za korištenje autocesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙