FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka predsjednika Mesića u povodu Dana žena

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske StjepanMesić uputio je danas čestitku u povodu 8. ožujka, Međunarodnog danažena u kojoj uz ostalo ističe da taj datum nije samo prilika da seprisjeti na početak organizirane borbe za ravnopravnost žena već da sesustavno i dosljedno započne raditi na ravnopravnosti žena u hrvatskomdruštvu.
ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je danas čestitku u povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena u kojoj uz ostalo ističe da taj datum nije samo prilika da se prisjeti na početak organizirane borbe za ravnopravnost žena već da se sustavno i dosljedno započne raditi na ravnopravnosti žena u hrvatskom društvu.

U posljednje vrijeme, usprkos brojnim zakonskim i institucionalnim mehanizmima, donesenim upravo zato da bi se osnažila prava žena i poboljšao njihov status, drastično je porastao udio žena u broju nezaposlenih, njihova primanja zaostaju za onima koje ostvaruju njihove kolege, zastupljenost žena u tijelima lokalne i izvršne vlasti je još uvijek niska, a svjedoci smo, na žalost, i velikog broja slučajeva nasilja u obitelji čije su žrtve u najvećem broju upravo žene.

Zrelost jednog društva i jedne demokracije, mjeri se među ostalim i odnosom prema ženama, a uvjeren sam da je naše društvo dovoljno zrelo da omogući svim ženama istinsku jednakost i ravnopravnost na svim područjima života, stoji u čestitki predsjednika Mesića u povodu 8. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙