FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi susret privatnih šumovlasnika 9. i 10. ožujka u Delnicama

ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Prvi susret privatnih šumovlasnikaHrvatske održat će se 9. i 10. ožujka u Delnicama u organizacijiMinistarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva i Udrugaprivatnih šumovlasnika Gorski Kotar.
ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Prvi susret privatnih šumovlasnika Hrvatske održat će se 9. i 10. ožujka u Delnicama u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva i Udruga privatnih šumovlasnika Gorski Kotar.

Na skupu, koji će otvoriti državni tajnik ministarstva poljoprivrede Josip Bartolčić, između ostalog će biti riječi o stanju u privatnom šumarskom sektoru, o gospodarenju privatnim šumama te unapređivanju stanja i gospodarenja sitnim privatnim šumama.

Na skupu bi se, kako stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede, pokrenula i inicijativa za osnivanjem "Nacionalnog saveza udruga privatnih šumovlasnika". Riječ je o udruživanju zainteresiranih partnera na nacionalnoj razini u svrhu okupljanja i organiziranja članova udruga - privatnih šumovlasnika, radi unapređivanja i obogaćivanja privatnog šumskog gospodarstva održivim gospodarenjem, korištenjem i zaštitom šumskih resursa i bioraznolikosti, primjenjujući rezultate istraživanja, poštivanje zakonskih propisa, i uvažavajući prava lokalne zajednice.

Kako su podsjetili u Ministarstvu poljoprivrede, sredinom prošle godine ustrojen je unutar Uprave šumarstva zaseban Odjel za privatne šume čija je osnovna zadaća praćenje stanja u privatnim šumama, predlaganje mjera za poboljšanje postojećeg stanja, pružanje stručne pomoći privatnim šumovlasnicima i njihovim udrugama, iniciranje osnivanja udruga privatnih šumovlasnika, te neposredna suradnja s tijelima jedinica regionalne i lokalne samouprave u svrhu poboljšanja dijaloga s udrugama privatnih šumovlasnika.

Na skupu će se predstaviti i gosti iz Mađarske, Slovenije i Austrije koji će prenijeli svoja iskustva gospodarenja malim šumskim posjedima koje u zemljama EU ima znatno dužu tradiciju nego što je to u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙