FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Times-Hrvatska sabotirala američku i britansku pomoć

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatske vlasti su namjernosabotirale napore Sjedinjenih Država i Velike Britanije da im pomognuu lociranju odbjeglog generala Gotovine, piše u ponedjeljak britanskilist "Times".
ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatske vlasti su namjerno sabotirale napore Sjedinjenih Država i Velike Britanije da im pomognu u lociranju odbjeglog generala Gotovine, piše u ponedjeljak britanski list "Times".

"Velika Britanija i Sjedinjene Države ulažu ozbiljne napore da Hrvatskoj dostave informacije potrebne da se pronađe Gotovina, ali su sabotirane", izjavio je za "Times" zapadni diplomat.

"Osjećali smo da hrvatski dužnosnici - iako ne na premijerskoj razini i na predsjedničkoj - prošlu godinu i godinu prije toga nisu bili samo nesusretljivi nego su i odavali informacije Gotovini omogućivši mu da izmakne pokušajima da ga se locira i uhiti. Informacije su također prosljeđivane nacionalnim listovima koji su pisali o tome što radimo", dodao je isti neimenovani zapadni diplomat za "Times".

Ministri vanjskih poslova EU-a su prošli mjesec istaknuli kako je uvjet za početak pregovora o članstvu s Hrvatskom izručenje ili predaja general Ante Gotovine Međunarodnom kaznneom sudu u Den Haagu, piše "Times".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙