FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odvjetnik Ivanović: Gotovini nuđena nagodba

SPLIT, , 3. ožujka 2005. (Hina) - Član odvjetničke ekipe generalaGotovine odvjetnik Marin Ivanović izjavio je na večerašnjoj tribini uSplitu, koju je organizirala udruga Hrvatskih vojnih invalidadomovinskog rata (Hvidra), da je generalu Anti Gotovini, prije negošto je protiv njega podignuta optužnica, nuđena nagodba da sam dođe uHaag.
SPLIT, , 3. ožujka 2005. (Hina) - Član odvjetničke ekipe generala Gotovine odvjetnik Marin Ivanović izjavio je na večerašnjoj tribini u Splitu, koju je organizirala udruga Hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata (Hvidra), da je generalu Anti Gotovini, prije nego što je protiv njega podignuta optužnica, nuđena nagodba da sam dođe u Haag.

Odvjetnik Ivanović tvrdi kako je Gotovini iz Haaga nagodba nuđena riječima: "Imate dvojicu mrtvih ljudi, Tuđmana i Šuška, pripišite sve njima", no da je general Gotovina to odlučno odbio, kazavši kako "sam snosi odgovornost za sva svoja djela".

General Gotovina, po riječima odvjetnika Ivanovića, nikad nije prihvaćao, premda su mu nuđeni, nikakve tajne razgovore s Haagom, i inzistirao je isključivo na službenoj proceduri.

Na pitanje moderatora tribine, je li moguće po europskim zakonima generalu Anti Gotovini, protiv kojeg je Tužiteljstvo Haškog suda podignulo optužicu, zamrznuti imovinu, odvjetnik Ivanović je odgovorio kako takvo što nije moguće bez pravednog suđenja.

Također je ocijenio da se mistificira imovina generala Gotovine, rekavši da Gotovina ima samo stan u Zagrebu, kuću u gradnji u Pakoštanima, te mirovinu od 5700 kuna, a ne 20.000 kuna kako pišu neki mediji.

Večerašnja tribina s temom: "Što je Hrvatska s generalom Gotovinom, a što bez njega?" održana je u prepunoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

Na tribini su govorili i novinari Josip Jović i Ivica Marijačić, te povjesničar dr. Josip Jurčević. Oni tvrde da istraživanja pokazuju kako je gotovo 90 posto građana Hrvatske protiv izručenja generala Ante Gotovine Haškom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙