FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum Vukovarsko-srijemske županije i HEP-a

VUKOVAR,7. ožujka 2005.(Hina) - Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šaferi predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak potpisali su danas u VukovaruSporazum o sufinanciranju izgradnje elektroenergetskih objekata napodručju Vukovarsko-srijemske županije.
VUKOVAR,7. ožujka 2005.(Hina) - Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer i predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak potpisali su danas u Vukovaru Sporazum o sufinanciranju izgradnje elektroenergetskih objekata na području Vukovarsko-srijemske županije.

Po riječima župana Nikole Šafera, tim se sporazumom Vukovarsko-srijemska županija obvezala HEP-u u idućih šest mjeseci vratiti dug od 1,6 milijuna kuna koji su od 1998. prema HEP-u napravili vukovarsko-srijemski gradovi i općine za održavanje javne rasvjete.

"Rješavanjem tog starog duga stvaramo preduvjet za investicije na području naše županije", rekao je Šafer dodajući kako će HEP sredstva koja će mu biti vraćena reinvestirati u Vukovarsko-srijemsku županiju kroz izgradnju elektroenergetskih objekata.

Predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak najavio je kako će HEP u ovoj godini na područje Vukovarsko-srijemske županije investirati 51 milijun kuna.

Najznačajnija je rekonstrukcija transformatorske stanice Vukovar 2 u koju će HEP uložiti 15 milijuna kuna, pojasnio je Mravak.

Odgovarajući na pitanja novinara o mogućem poskupljenju struje, Mravak je rekao kako se za sada to neće dogoditi.

"HEP je u prošloj godini ostvario dobit u iznosu oko 500 milijuna kuna, što je najbolja dobit otkad postoji hrvatska država i s tog stajališta nije logično da se ide u poskupljenje," ocijenio je.

Ipak, rekao je da je HEP u ovoj godini imao značajne troškove u vezi s grijanjem kućanstava te da su porasle cijene električne energije iz uvoza.

"Pratimo sve skupa i ovisno o stanju poduzimat ćemo daljnje korake", zaključio je predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak ponovivši kako za sada u HEP-u ne očekuju skoro poskupljenje struje.

Također je najavio da će HEP već ove godine "prema Ministarstvu gospodarstva i Vladi ići s odlukama o gradnji novih izvora električne enrgije u Hrvatskoj".

"U sljedećih mjesec dana sigurno možete očekivati odluku o gradnji novoga izvora koju će potaknuti HEP", rekao je Mravak napomenuvši da Hrvatska, ako ne želi za nekoliko godina ostati u mraku, što prije mora započeti gradnju novih izvora električne energije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙