FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: zemljište na Podima preneseno u gradsko vlasništvo

ŠIBENIK, 1. ožujka 2005. (Hina) - Dostavom vlasničkih listova graduŠibeniku završio je prijenos s državnog na gradsko vlasništvozemljišta za poduzetničku zonu Podi, priopćio je danas Ured šibenskegradonačelnice Nedjeljke Klarić.
ŠIBENIK, 1. ožujka 2005. (Hina) - Dostavom vlasničkih listova gradu Šibeniku završio je prijenos s državnog na gradsko vlasništvo zemljišta za poduzetničku zonu Podi, priopćio je danas Ured šibenske gradonačelnice Nedjeljke Klarić.

"Zemljište na Podima poduzetnicima ćemo ponuditi po vrlo povoljnim, gotovo simboličnim uvjetima jer nam je glavni cilj zaposliti ljude i oživjeti gospodarstvo na šibensko-kninskom području", rekao je za Hinu direktor gradskog poduzeća "Podi-Ražine" Jakov Terzanović.

Općinski sud u Šibeniku dostavio je gradskoj upravi vlasničke listove za 138,9 hektara zemljišta na Podima u skladu s odlukom Ureda za upravljanje državnom imovinom od listopada prošle godine.

Zemljištem na Podima koristile su se Hrvatske šume, a gradska je uprava za nj platila simboličnu cijenu - jednu kunu po hektaru - i već je dobila lokacijsku, a sad će zatražiti i građevnu dozvolu za gradnju infrastrukturnih objekata. Ovih će dana javno pozvati i poduzetnike kako bi se utvrdio broj zainteresiranih za gospodarsku zonu, rekao je Terzanović.

"Za sada je zaprimljeno 35 pisama namjere zainteresiranih ulagača, a najozbiljnije među njima je iz "Zagrebmontaže", koja na Podima traži 100 tisuća četvornih metara", kazao je Terzanović.

Javni natječaj je gotov, pa bi ovih dana trebao biti izbran izvođač radova na 1,2 kilometra dugoj cesti od gradskog odlagališta na Bikarcu do Poda, preko koje će gospodarska zona biti spojena s autocestom Zagreb - Split na čvoru u Vrpolju. Izgradnju te prometnice Županijska uprava za ceste financira s oko dva milijuna kuna.

Uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva HEP preuzima elektroopskrbu, a u svom ovogodišnjem proračunu grad Šibenik je za infrastrukturu na Podima izdvojio 2,5 milijuna kuna .

Po riječima dogradonačelnika Gorana Pauka taj će novac najvjerojatnije biti uložen u izgradnju odvoda otpadnih voda.

U gradskoj se upravi nadaju i pomoći Europske komisije, pa su program uređenja infrastrukture u budućoj šibenskoj gospodarskoj zoni kandidirali u sklopu CARDS-a 2002. za 1,2 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙