FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP: jučer rekordna potrošnja struje od oko 58 milijuna kWh

ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - U Hrvatskoj je jučer zabilježenarekordna dnevna potrošnja električne energije od oko 58 milijunakilovatsati, izvijestili su danas iz Hrvatske elektroprivrede.
ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - U Hrvatskoj je jučer zabilježena rekordna dnevna potrošnja električne energije od oko 58 milijuna kilovatsati, izvijestili su danas iz Hrvatske elektroprivrede.

Iz HEP-a ističu kako je ovih dana zbog ekstremne hladnoće zabilježena rekordna potrošnja struje u Hrvatskoj.

Jučer je ostvarena maksimalna dnevna potrošnja električne energije od 57.872 megavatsati (približno 58 milijuna kilovatsati). Maksimalno opterećenje elektroenergetskog sustava iznosilo je 2.847 megavata, izvijestili su iz HEP-a.

Usporedba s prethodnim godinama pokazuje da je ovih dana zabilježena najveća potrošnja u povijesti HEP-a.

Proteklih godina najveća zabilježena dnevna potrošnja električne energije bila je 2001. godine i iznosila je 56.899 megavatsati (gotovo 57 milijuna kilovatsati), a maksimalno opterećenje 2.796 megavata.

Rekordna potrošnja električne energije ovih se dana bilježi i u Dalmaciji, gdje je prema podatcima dispečera potrošnja dosegnula čak 14 milijuna kilovatsati.

Razlog tomu su iznimno niske temperature, posebno u dalmatinskog Zagori, pa je primjerice u Sinju jutros zabilježeno minus 12 stupnjeva Celzijevih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙