FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banke zabrinute prevelikom regulacijom

SINGAPUR-bankeBanke zabrinute prevelikom regulacijomSINGAPUR, 23. veljače 2005. (Hina/Dpa) - Banke diljem svijetaistaknule su "preopterećenost propisima" najvećim rizikom zafinancijsku industriju, pokazala je ovogodišnja anketa tvrtkePricewaterhouseCoopers (PWC) i Centra za istraživanje financijskihinovacija.
SINGAPUR, 23. veljače 2005. (Hina/Dpa) - Banke diljem svijeta istaknule su "preopterećenost propisima" najvećim rizikom za financijsku industriju, pokazala je ovogodišnja anketa tvrtke PricewaterhouseCoopers (PWC) i Centra za istraživanje financijskih inovacija.

Po prvi se puta na prekomjernu regulativu gleda kao na najveći rizik, pokazala je ta anketa, koja se provodi već deset godina. Prošle godine to je bilo navedeno na šestom mjestu rizika.

Anketa, koja je obuhvatila 440 bankara iz 54 zemlje, pokazala je da kreditni rizik na drugom mjestu, a korporativno upravljanje na trećem, što je skok u odnosu na prošlogodišnje osmo mjesto.

Bujanje administracije povećava barijere za ulazak na tržišta i može eventualno "kreirati značajnu tržišnu koncentraciju i smanjiti konkurentnost. Globalno, bankari se žale na preveliku regulativu", rekao je Dominic Nixon, čelnik PricewaterhouseCoopers grupe za bankarstvo i industriju u Singapuru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙