FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija traži imena američkih vojnika koji su pucali na spasioce talijanske novinarke

RIM, 5. ožujka 2005. (Hina) - Talijanski ministar pravosuđa RobertoCastelli potpisao je u subotu navečer zahtjev tužiteljstva u Rimu kakobi Sjedinjene Američke Države dale imena američkih vojnika koji subili u patroli u Bagdadu koja je otvorila vatru na automobil u kojemse sinoć nalazila tek oslobođena talijanska novinarka Giuliana Sgrenas talijanskim agentima od kojih je jedan ubijen, a dvojica suranjena.
RIM, 5. ožujka 2005. (Hina) - Talijanski ministar pravosuđa Roberto Castelli potpisao je u subotu navečer zahtjev tužiteljstva u Rimu kako bi Sjedinjene Američke Države dale imena američkih vojnika koji su bili u patroli u Bagdadu koja je otvorila vatru na automobil u kojem se sinoć nalazila tek oslobođena talijanska novinarka Giuliana Sgrena s talijanskim agentima od kojih je jedan ubijen, a dvojica su ranjena.

Talijansko tužiteljstvo time je otvorilo istragu o ubojstvu talijanskog agenta Nicole Caliparija i pokušaj ubojstva drugih osoba. Ranjena je i Giuliana Sgrena koja je u bolnici u Rimu već razgovarala s rimskim tužiteljom i izjavila da je na njih pucalo oklopno vozilo američke patrole i da to nije bilo mjesto za zaustavljanje kod bagdadske zračne luke.

Talijansko ministarstvo pravosuđa uputilo je zahtjev za provođenjem istrage nad američkim vojnicima američkom veleposlanstvu u Rimu, koje će taj zahtjev prenijeti američkom ministarstvu pravosuđa.

Sadašnja diplomaska kriza između Italije i SAD-a najteža je u posljednjih sedam godina, odnosno otkad je američki ratni zrakoplov izazvao na sjeveru Italije katastrofu žičare i smrt 20 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙