FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Giuliana Sgrena u rimskoj bolnici

RIM, 5. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Talijanska novinarska GiulianaSgrena, koju su u petak navečer zabunom ranili američki vojnici nakonoslobađanja iz zatočeništva u Iraku, stigla je u subotu u Rim i odmahje odvezena u tamošnju vojnu bolnicu Celio.
RIM, 5. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Talijanska novinarska Giuliana Sgrena, koju su u petak navečer zabunom ranili američki vojnici nakon oslobađanja iz zatočeništva u Iraku, stigla je u subotu u Rim i odmah je odvezena u tamošnju vojnu bolnicu Celio.

Novinarka Sgrena, koja je bila oteta 4. veljače, oslobođena je u petak navečer i predana trojici talijanskih agenata. Na putu prema bagdadskoj zračnoj luci, na jednoj američkoj kontrolnoj postoji na njihov konvoj otvorena je vatra. Tom je prigodom poginuo agent Nicola Calipari dok je svojim tijelom štito novinarsku Sgrenu, rekao je talijanski premijer Berlusconi. Sgrena je u toj pucnjavi ranjena u rame.

Američki predsjednik George W. Bush nazvao je u petak talijanskog premijera Silvija Berlusconija kako bi mu izrazio žaljenje zbog smrti talijanskog agenta i ranjavanja oslobođene talijanske novinarke. Bush je obećao Berlusconiju da će biti provedena temeljita istraga kako bi se istražile okolnosti u kojima je poginuo Nicola Calipari, agent talijanske službe sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙