FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush nazvao Berlusconija kako bi mu izrazio žaljenje

RIM, 5. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bushnazvao je u petak talijanskog premijera Silvija Berlusconija kako bimu izrazio žaljenje zbog smrti talijanskog agenta i ranjavanjaoslobođene talijanske novinarke Giuliane Sgrena u Iraku, javila jeagencija Ansa.
RIM, 5. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush nazvao je u petak talijanskog premijera Silvija Berlusconija kako bi mu izrazio žaljenje zbog smrti talijanskog agenta i ranjavanja oslobođene talijanske novinarke Giuliane Sgrena u Iraku, javila je agencija Ansa.

Bush je obećao Berlusconiju da će biti provedena temeljita istraga kako bi se istražile okolnosti u kojima je poginuo Nicola Calipari, agent talijanske službe sigurnosti.

Novinarka Sgrena, koja je bila oteta 4. veljače, oslobođena je u petak navečer i predana trojici talijanskih agenata. Na putu prema bagdadskoj zračnoj luci, na jednoj američkoj kontrolnoj postoji na njihov konvoj otvorena je vatra. Tom je prigodom poginuo agent Nicola Calipari dok je svojim tijelom štito novinarsku Sgrenu, rekao je talijanski premijer Berlusconi. Sgrena je u toj pucnjavi ranjena u rame.

Premijer Berlusconi je u petak navečer pozvao američkog veleposlanika u Rimu i zatražio objašnjenje zašto je došlo do pucnjave na vozilo u kojem je bila oslobođena novinarka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙