FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pentagon potvrdio da su američki vojnici pucali na Sgrenin automobil

WASHINGTON, 4. ožujka 2005. (Hina) - Pentagon je u petak potvrdio da sukoalicijske snage pucale na vozilo u Bagdadu u kojemu je bilatalijanska novinarka Giuliana Sgrena, koja je tek bila puštena izjednomjesečnog zatočeništva iračkih pobunjenika, objavila je agencijadpa.
WASHINGTON, 4. ožujka 2005. (Hina) - Pentagon je u petak potvrdio da su koalicijske snage pucale na vozilo u Bagdadu u kojemu je bila talijanska novinarka Giuliana Sgrena, koja je tek bila puštena iz jednomjesečnog zatočeništva iračkih pobunjenika, objavila je agencija dpa.

Vojnici su pucali dok se vozilo velikom brzinom približavalo kontrolnoj točki u Bagdadu, izjavio je glasnogovornik Pentagona Salju Thomas.

Sgrena je pritom ozlijeđena i pod liječničkom je skrbi američkih vojnih liječnika, a drugi putnik u vozilu je ubijen, dodao je Thomas.

Agencija AP prenosi talijanskog premijera Silvia Berlusconia koji je rekao da je Sgena ranjena šrapnelom, a da je ubijeni suputnik talijanski tajni agent.

Ozlijeđena novinarka prebačena je američku vojnu bolnicu, gdje joj je lakšim zahvatom izvađen šrapnel iz lijevog ramena.

"Zahtjevamo objašnjenje tako teškog incidenta, za koji netko treba odgovarati", rekao je Berlusconi, a prenosi agencija AP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙