FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanska novinarka moli za život

BAGDAD, 16. veljače 2005. (Hina/AFP) - Talijanska novinarka GiulianaSgrena, oteta 4. veljače u Bagdadu, u suzama je zatražila povlačenjetalijanskih vojnika iz Iraka u video snimci emitiranoj u srijedu uprogramima svjetskih televizijskih postaja.
BAGDAD, 16. veljače 2005. (Hina/AFP) - Talijanska novinarka Giuliana Sgrena, oteta 4. veljače u Bagdadu, u suzama je zatražila povlačenje talijanskih vojnika iz Iraka u video snimci emitiranoj u srijedu u programima svjetskih televizijskih postaja.

"Molim vas prekinite okupaciju. Molim talijansku vladu i talijanski narod da izvrše pritisak na vladu kako bi povukla trupe iz Iraka. Ovaj narod više ne treba patiti", suznim je glasom i ispaćena lica na talijanskom i francuskom rekla Sgrena, novinarka lista Il Manifesto, obraćajući se svom partneru Pierreu Scolariju.

"Učinite nešto za mene, Pierre, pomozi mi, učini nešto za mene, moj život ovisi o vama. Preklinjem vas da mi pomognete da se zajedno usprotivimo ratu i okupaciji", rekla je u video snimci koja traje nekoliko minuta. Nije moguće ustanoviti gdje je i kada snimka napravljena.

Iznad 56-godišnje novinarke koja kleči, na arapskom crvenim slovima piše "Mudžahedini bez granica", što je do sada nepoznata organizacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙