FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjedi pred američkim veleposlanstvom u Rimu

RIM, 5. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Stotinjak osoba prosvjedovalo je usubotu pred veleposlanstvom Sjedinjenih Država u Rimu, izražavajućisvoje nezadovoljstvo zbog odgovornosti Amerikanaca u izgredu u kojemuje novinarka Giuliana Sgrena ranjena nedugo pošto je puštena naslobodu u Bagdadu.
RIM, 5. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Stotinjak osoba prosvjedovalo je u subotu pred veleposlanstvom Sjedinjenih Država u Rimu, izražavajući svoje nezadovoljstvo zbog odgovornosti Amerikanaca u izgredu u kojemu je novinarka Giuliana Sgrena ranjena nedugo pošto je puštena na slobodu u Bagdadu.

"Bush se promijenio: sada ubija i Talijane", pisalo je na transparentu koji je nosio Talijan ispred veleposlanstva, javlja AFP.

Jedan talijanski obavještajac u Iraku ubijen je dok je štitio novinarku, a dva su obavještajca ranjena, među kojima jedan teško.

Prosvjednici su tražili "povlačenje talijanskih snaga iz Iraka" i "ostavku Silvija Berlusconija", predsjednika talijanske vlade.

Talijanska novinarka Giuliana Sgrena koja je u petak u Bagdadu puštena na slobodu nakon mjesec dana zatočeništva, ranjena je pošto su Amerikanci zapucali na vozilo kojim je novinarka išla prema zrakoplovnoj luci u Bagdadu.

Vlada Silvija Berlusconija poduprla je američko upletanje u Iraku i u lipnju 2003. poslala na jug zemlje sastavnicu s 3.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙