FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanska novinarka bit će oslobođena u idućih nekoliko dana

DUBAI, 7. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ekstremistička islamska skupinakoja je prijetila ubojstvom talijanske novinarke otete u Iraku, akoslužbeni Rim na povuče svoje vojnike iz te zemlje, u ponedjeljak je nasvojoj internet stranici objavila da će je osloboditi "u idućihnekoliko dana".
DUBAI, 7. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ekstremistička islamska skupina koja je prijetila ubojstvom talijanske novinarke otete u Iraku, ako službeni Rim na povuče svoje vojnike iz te zemlje, u ponedjeljak je na svojoj internet stranici objavila da će je osloboditi "u idućih nekoliko dana".

"Nakon što je vjerski odbor Organizacije islamskog džihada ispitao Giulianu Sgrenu utvrdio je s velikom vjerojatnošću da talijanska zarobljenica nije špijunirala za račun nevjernika", stoji u priopćenju, objavljenom u ponedjeljak navečer.

"I kao odgovor na odbor ulema (najviše sunitsko vjersko tijelo u Iraku), mi članovi Organizacije islamskog džihada oslobodit ćemo talijansku zarobljenicu u idućih nekoliko dana", dodaje se u priopćenju, čiju je vjerodostojnost nemoguće provjeriti.

Sgrena, novinarska talijanskog dnevnika Il Manifesto, oteta je u Iraku prošloga petka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙