FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stručni skup "Dani meda u Hrvatskoj"

BIZOVAC, 5. ožujka 2005. (Hina) - Stručni skup "Dani meda u Hrvatskoj"održan je danas u Bizovačkim Toplicama u organizaciji HGK Županijskekomore iz Osijeka i Hrvatskoga pčelarskog saveza "Hrvatska pčela".
BIZOVAC, 5. ožujka 2005. (Hina) - Stručni skup "Dani meda u Hrvatskoj" održan je danas u Bizovačkim Toplicama u organizaciji HGK Županijske komore iz Osijeka i Hrvatskoga pčelarskog saveza "Hrvatska pčela".

U proizvodnji meda sudjeluje 2000 ljudi, što je važan dio gospodarskih mogućnosti, a osnaživanje te gospodarske grane bitno je uoči ulaska u Europsku uniju, istaknuo je pomoćnik ministara rada i poduzetništva Ivan Bračić.

Istaknuo je kako je država spremna pomoći hrvatskim pčelarima, no i na njima je da se organiziraju jer ih očekuje jaka tržišna utakmica, posebice kada se uđe u Europsku uniju.

Nužno je pojačati marketing i stvoriti hrvatsku marku pčelinjih prozvoda, ocijenio je Bračić.

Na skupu je bilo riječi o ekološkom pčelarstvu, poticajima i korištenju predpristupnih fondova te o iskustvima u proizvodnji meda u Italiji, Mađarskoj i Sloveniji.

U Bizovačkim Toplicama večeras će se održati "Medeni bal" na kojem će se dodijeliti nagrade najbolje ocjenjenim medovinama, najboljim pakovinama meda, pićima i proizvodima za poboljšanje zdravlja te najboljim suvenirima vezanim uz proizvodnju meda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙